Retete

Pate de casa din ficat de pui

O felie de paina prajita, calda, peste care intinzi din belsug un pate fin, delicios, si la care adaugi o rise proaspata, din gradina…. Iti lasa gura apa, nu alta. Ok, poate rosie nu putem manca, dar un pate de ficat de pui, facut in casa, din ingrediente de calitate, fara E-uri, conservanti sau alte substante toxice prin el cu siguranta putem manca.

Iar aceasta reteta de pate iese foarte gustoasa, se face rapid, si te poti bucura de ea oricand, fie ca esti in puseu sau in remisie.

Ingrediente:

  • 400g ficat de pui
  • 75 – 100 gr unt
  • 3 galbenusuri de ou fierte
  • 1 ceapa mica sau 1 bucata de 4-5 cm praz
  • sare
  • 1-2 crengute cimbrisor
  • Optional: 1-2 frunze dafin, putina nucsoara

Mod preparare

Se curata ficatul de punguta de fiere cu foarte mare atentie si de nervuri. Se spala si se pune intr-o craticioara.Se acopera cu apa (apa sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete), adauga ceapa/prazul, taiat in bucati mai mari (se vor scoate dupa ce au fiert) si o lingurita de sare.

Lasa sa fiarba ficatul pana este complet patruns (cca 20-30 minute), la foc mic. Ai grija sa iei cu lingura spuma formata la suprafata apei.

Intre timp fierbe 3 oua pt cca 8-9 minute (trebuie sa fie tari). Apoi le cureti, le tai in doua pe lungime si extragi galbenusul pe care il pui deoparte.

Dupa ce ficatul a fiert se trece rapid printr-un jet de apa calduta si se lasa sa se raceasca.

Apoi pune in robotul de bucatarie (sau blender) ficatul rece, galbenusurile de ou, sare (daca mai este cazul) si untul moale (pune 75 g la inceput si daca nu este suficient de cremos pt gustul tau, mai adauga inca 25-30 de grame). Se mixeaza pana cand obtii un pate fin si cremos.Se poate folosi si un mixer de mana, daca nu ai robot de bucatarie.

Se serveste pe paine (recomandat vechie de 2-3 zile sau prajita) cu putin marar deasupra si o felie sau doua de ardei verde. Daca poti manca, combina-l cu o rosie proaspata, de gradina.

Este foarte bun insa atentie ca nu rezista foarte mult. Recomand sa il mananci in 3-4 zile, dupa aceea se acreste si nu mai e bun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments