LOADING

Type to search

Pilaf de Orez cu Pulpe de Pui

Share

O reteta usor de facut, foarte gustoasa si perfecta atat in perioadele de puseu activ precum si in remisie. Si destul de hranitoare datorita ingredientelor folosite. Morcovii sunt bogati in vitamina A ce ajuta la protejarea celulelor avnd un rol antioxidant. Asigura sanatatea ochilor, a ungiilor, pielii si sustine sistemul digestiv.

Telina contine vitamina A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu. Pe langa asta, are un puternic efect cicatrizant. Iar ardeiul este foarte bun in afectiuni ale membranei mucoase si pentru intarirea organismului datorita continutului bogat de vitmaina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic.

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui
  • 300-400g orez cu bobul lung
  • 1-2 cepe (optional)
  • 1 morcov
  • telina
  • ardei rosu
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • condimente pentru pilaf dupa preferinta
  • patrunjel (frunze)

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.

Dupa ce s-a luat spuma bine de la carne, se adauga ceapa, morcovul, telina,ardeiul tocate marunt sau date pe razatoare. Eu unul nu folosesc ceapa in mancaruri, asa ca o poti lasa deoparte. Se adauga si uleiul si se lasa la fiert cu capac pana acestea sunt bine fierte.

Dupa ce aufiert legumele se adauga orezul, se potriveste de sare si condimente si se lasa la foc mic sau se baga in cuptor pana scade si orezul este fiertbine.Daca scade si totusi orezul nu este gata se mai adauga apa calda sau supa de pui si se continua fierberea.

La final se orneaza cu patrunjel verde. Se serveste alaturi de salate, muraturi (doar in apa cu sare, daca iti cad bine) sau ardei capia copt.

Citeste Si:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of