Orez Vegetarian cu Dovlecel si Ardei Copt
O reteta pe care o pregatesc de 4-5 ori pe stapamana, de obicei pentru cina. Este foarte usor si rapid de facut (doar 20 de minute) si este extrem de gustoasa. Ardeiul copt si maslinele incluse in reteta ii dau un gust aparte, diferit de banala mancare de orez simplu cu pui de care m-am saturat.
E o reteta pe care o poti adapta cum doresti, si sa schimbi ingredientele cu unele care iti plac si iti cad tie cel mai bine.
Ingrediente
- 1 cana orez (aprox 150 grame)
- 3 cani supa de legume sau pui(daca nu ai, merge si apa simpla)
- 3-4 felii dovlecel taiate gros, de un deget
- 1 ardei capia copt (in cuptor sau pe aragaz)
- 5-6 masline kalamata
- un pumn mazare congelata (optional)
- 15-20 grame unt
- sare
- 1/4 lingurita turmeric
Mod de preparare
Se spala orezul cu apa pentru a indeparta amidonul, si apoi se pune intr-o oala mica, pe foc mare, impreuna cu cele 3 cani de apa. Nu conteaza marimea canii, poti folosi o ceasca de cafea, sau o cana mare de apa. Ideea e sa pui 3 parti apa la o parte orez.
Se taie cele 4 felii de dovlecel in cubulete si se adauga in orez. Se adauga sare si turmericul. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic de tot, si se lasa sa fiarba acoperit partial cu un capac aproximativ 10 minute.
Dupa 10 minute, cand orezul e aproape fiert (se mai simte un pic tare, la dinti, cand il gusti), se adauga mazarea, daca ai ales sa pui si mazare. Se mai lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute, cand orezul e fiert, se taie ardeiul copt in cubulete, la fel si maslinele si se adauga in oala. Se amesteca bine si se mai lasa 1 minut sa fiarba. Se adauga untul si se potriveste de sare, dupa gust, Se amesteca pana se topeste untul, apoi se stinge focul si se lasa acoperit cu capac inca 5-10 minute.
Se serveste cu cateva frunze busuioc deasupra si stropit cu putin ulei de masline sau ulei de susan.
E o masa sanatoasa, perfecta daca esti vegetarian sau daca vrei sa mai faci pauza de la mancat carne.