Banana Bread
Bananele nu lipsesc de pe masa din bucătărie și, deși mănânc în fiecare zi, câteodată mai rămân câteva care se coc prea tare și se înnegresc. Mai ales acuma, de sărbători.
De obicei le aruncam când se înnegreau, dar cu această rețetă le-am găsit un rost și lor. Un desert ce se poate face fără gluten și fără zahăr, astfel că e perfect pentru cei care nu se împacă bine cu aceste ingrediente.
Ingrediente:
- 230 gr făină fără gluten (sau normala, dacă dorești);
- 100 gr unt la temperatura camerei;
- 3 ouă;
- 3 banane foarte coapte + 1 banane extra, mai fresh, pentru ornat;
- 1 lingură miere;
- 1 păstaie vanilie;
- 1 plic praf de copt;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
Se pun într-un castron bananele zdrobite cu furculița, untul călduț, ouăle și mierea. Se amestecă bine cu mixerul timp de 30-40 de secunde.
Făina se amestecă cu praful de copt și apoi se adaugă câte puțin peste mixul de banane. Pentru a ieși mai pufoasă se poate cerne făina înainte. Se amestecă cu mixerul până când se încorporează toată făina și obții un aluat care curge, dar puțin mai gros decât cel de chec.
Se toarnă compoziția într-o tavă adâncă, unsă cu unt și tapetată cu făină. Deasupra se poate orna cu felii de banană. Se introduce totul la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 60 de minute. Pentru a fi sigur că e coaptă în interior, se face testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, atunci e gata.
E ideală alături de un ceai de mentă și adorată de cei mici, dar și de cei mari.
Aceasta rețetă, precum si multe altele la fel de delicioase, se găsesc in cartea “Eu ce mai mănânc?”. Dacă nu ai comandat-o incă, o poți face aici: rcuh.ro/product/eu-ce-mai-mananc