LOADING

Type to search

Supa Crema de Cartof Dulce si Mar Copt

Share

Nu eram mare fan al supelor creme, dar de cand colonul a inceput sa faca mofturi, am incercat diferite retete si au inceput sa imi placa tot mai mult.

Aceasta reteta e adaptata putin de la cea originala, gasita pe net, dar e foarte buna si hranitoare. Cartoful dulce e foarte bogat in betacaroten, un puternic antioxdiant care ajuta la prevenirea cancerului de prostata si de colon. Pe langa asta, 100 gr de cartof dulce, fie el copt sau fiert, asigura 37% din necesarul zilnic de vit. A, 16% din DZR (Doza Zilnica Recomandata) de vit. B6, 10% din DZR de vitamina B5, 15% din DZR de potasiu si 28% din DZR de mangan.

Ingrediente

  • cartof dulce 1 buc
  • mar 1 buc
  • lapte de cocos – 2 linguri
  • sare
  • ceapa 1 buc
  • ulei de masline 1 lingura
  • apa 3 linguri

Mod de preparare

Se curata cartoful dulce de coaja, se spala si se taie cubulete. Apoi se pune intr-o oala la fiert cu 1.5 litri de apa.

Marul se spala si se pune la cuptor, la copt. Mie imi place sa il tai in jumate, sa scobesc mijlocul plin de samburi, si sa il pun la copt in tigaia slow-cooker, pe aragaz, cu putina apa (pt a nu arde tigaia).

Ceapa se curata si se taie solzi, dupa care se caleste usor intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga putina apa din cand in cand si lasa sa se reduca pana se inmoaie si se caramelizeaza.

Se pune apoi in blender cartoful dulce fiert, o cana din apa in care a fiert, pulpa de mar copt si o lingura de lapte de cocos. Adauga sare dupa gust si mixeaza totul pana obtii o crema fina. Daca mai e nevoie, poti adauga din apa in care au fiert cartofii pana obtii consistenta dorita (sa nu fie purée, dar nici apoasa).

Se serveste cu ceapa caramelizata deasupra.
Foarte gustoasa, dulce la gust, si usor de digerat.

Share

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of