Colita

Complicatii Ale Rectocolitei Hemoragice

dureri-abdominale-complicatiiCa in orice boala inflamatorei intestinala, un control periodic si o supraveghere medicala e absolute necesara, deoarece exista riscul aparitiei cancerului colorectal. Nu vreau sa te sperii spunand asta, insa daca lasi boala sa isi faca de cap, si nu ai un doctor cu care sa te consulti periodic risti sa faci tot felul de complicatii.

Aproximativ 5% din cei care au fost diagnosticati cu aceasta boala dezvolta cancer colorectal. De aceea este recomandat sa faci o investigatie sub forma unei colonoscopii la fiecare 2 ani pentru a depista din timp eventualele semne de cancer colorectal.

Alte riscuri ce pot aparea sunt cele de osteoporoza si anemone, asta datorita faptului ca rectocolita ulcerohemoragica poate cauza malnutritie. Mai mult de atat, utilizarea corticoizilor pentru o perioada lunga de timp (corticoizii fiind folositi destul de des in tratarea aceste boli) creste riscul de osteoporoza.

Insa complicatia acuta cea mai grava ce poate aparea in pacientii cu rectocolita ulceroasa poarta numele de megacolon toxic. Aceasta inseamna o dilatare anormala a colonului ce provoaca dureri, varsaturi si distensie abdominala (sau altfel spus, balonarea abdominala)

Alte complicatii ce pot aparea in cazul unei colite ulceroase sunt:

  • Deshidratate severa, cauzata de scaune diareice frecvente. De aceea o hidratare intensa e obligatorie prin consumul de lichide, ceaiuri, supe de legume.
  • Afectiuni hepatice. Ficatul poate fi afectat de la atatea medicamente, asa ca e bine sa iei ceva masuri de protectie a acestuia
  • Inflamarea pielii
  • Inflamarea articulatiilor
  • Inflamarea ochilor. Pentru protejarea lor eu consum multe afine, mai ales vara, cand e sezonul lor. Nu numai protejeaza ochii, dar sunt foarte indicate pentru aceasta boala.

Nu lasa sa se ajunga la complicatii. Tine legatura cu doctorul tau si ai grija de tine cat mai bine posibil. Pana la urma, cel mai bun doctor esti tu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
ileana
ileana
5 years ago

Am citit cartea Medium Medical, de Anthony William si am gasit acolo multe raspunsuri si solutii pentru aceasta boala.