Dieta

Cum sa Invingi Boala cu o Dieta Antiinflamatoare + 7 Alimente Care Lupta cu Inflamatia

Află adevărul despre inflamație, cum arată o dietă antiinflamatorie și șapte alimente care luptă cu inflamația din corpul tău.

Ai putea crede că inflamația este rea. Ceva asociat cu suferințe, dureri și rigiditate. Și în principiu ai avea dreptate. Dar sunt mai multe de adăugat la poveste.

De fapt, inflamația este naturală și necesară pentru vindecarea și prevenirea bolilor. Problema este că, în lumea de astăzi, corpul tău se confruntă cu o multitudine de factori de stres. Și este posibil să trăiești într-o stare continuă de inflamație la un nivel scăzut.

De-a lungul timpului, inflamațiile cronice pot avea efecte negative asupra sănătății tale, inclusiv afectarea abilității tale de a gândi, epuizând corpul de nutrienți, încetinind metabolismul și contribuind la dezechilibrul emoțional.

Și majoritatea experților în sănătatea sunt de acord acum: inflamația cronica este asociata cu multe, daca nu cu toate, afecțiunile majore ale timpurilor noastre.

Boala Alzheimer, astmul, bolile de inimă, alergiile, diabetul de tip 2, artrita și boala articulară, depresia, unele tipuri de cancer, obezitatea și alte afecțiuni pot fi cauzate sau agravate de inflamație. Iar corpurile noastre devin mai susceptibile la daunele făcute de inflamație odată cu înaintarea în vârstă.

Dar poți influența cantitatea de inflamație din corpul tău.

A învăța cum să mănânci după standardele unei diete antiinflamatorii și să consumi alimente și băuturi care combat inflamația sunt pași importanți pentru sănătatea generală.

De Ce Sunt Atât De Mulți Oameni Astăzi Care Suferă De Inflamație Cronică?

Inflamația este răspunsul de apărare care vă concentrează sistemul imunitar spre combaterea unei amenințări percepute — adesea bacterii sau viruși sau leziunile invadatorilor străini, cum ar fi toxinele. Când o parte a corpului tău se înroșește, se umflă, este fierbinte și adesea dureroasă, aceasta este inflamația în acțiune.

Până acum totul e bine. Dar, atunci când inflamația este cronică, capacitatea sistemului imunitar de a combate alți microbi și agenți patogeni este compromisă.

Inflamația cronică este adesea considerată a fi efectul unui sistem imunitar  „hiper-activ” — ca și cum funcția ta imunitară este confuză sau funcționează defectuos. Dar acest lucru se întâmplă oare cu adevărat? Sau trăim doar într-o lume din ce în ce mai toxică și stresantă?

La urma urmei, majoritatea oamenilor astăzi sunt copleșiți de stres și de toxinele din mediu, cum ar fi substanțele chimice care afectează sistemul endocrin și substanțele care provoacă cancerul, și care sunt în orice, de la mâncare la apă la detergenții de uz casnic. Iar corpul are tot dreptul să răspundă defensiv. Alergiile alimentare, dieta deficitară, toxinele, și stresul sunt cei mai mari vinovați.

Pentru a combate inflamația, trebuie să ne ajutăm corpul să facă față acestui atac continuu de factori declanșatori ai sistemului imunitar. Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți ajuta organismul să lupte împotriva inflamației este să te alimentezi după indicațiile unei diete antiinflamatorii.

Cum Arată O Dietă Antiinflamatoare?

Proiectarea unei diete antiinflamatorii începe cu bunul simț. În primul și în primul rând, trebuie să reduci sau să elimini alimentele nesănătoase, inclusiv alimentele procesate, zaharurile și băuturile cu adaos de zaharuri, carbohidrați rafinați (cum ar fi pâinea albă și pastele) și carnea roșie și carnea procesată.

Alegând ce este organic pe cât posibil și spălarea corespunzătoare a produselor te vor ajuta, prin reducerea expunerii la pesticide toxice.

În plus, menține la minim consumul de acizi grași omega-6, deoarece aceste tipuri de alimente sunt direct legate de nivelurile mai ridicate de inflamație.

Raportul ideal între omega-6 și omega-3 este aproximativ 1:1. Dar raportul în dieta standard Americană este poate ajunge până la 20:1 — fapt ce se crede că este unul dintre factorii care determină inflamația cronică.

În timp ce elimini unii dintre acești factori inflamatori din dieta ta obișnuită, adaugă mai multe lucruri bune.

Ca regulă generală, o dietă antiinflamatoare este bogată în fructe și legume (în special verdețuri), leguminoase, nuci și semințe și cereale integrale, precum și acizi grași omega-3.

Dar haide să ne gândim puțin mai profund.

Pentru a ajunge la o dietă antiinflamatoare, încearcă să consumi alimente care au următoarele patru proprietăți: acțiune antioxidantă, acțiune detoxificantă, densitate nutritivă, și acțiune de reglare a hormonilor.

În timp ce multe alimente îndeplinesc aceste criterii, iată șapte care sunt extraordinar de puternice.

7 Alimente Antiinflamatorii Pe Care Să Le Adaugi La Dieta Ta

Alimente bogate în antioxidanți ajută la reducerea leziunilor cauzate de inflamație. Următoarele sunt toate alegeri bune de consumat regulat:

1) Cacao neprelucrată a fost numită „hrana zeilor” de către vechii Azteci — și pe bună dreptate.

Această plantă conține peste 300 de compuși revitalizanți (mulți dintre ei puternic antiinflamatori), are de 20 puterea antioxidantă a afinelor și are multe vitamine și minerale.

Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă îmbuibați cu batoane Mars. Pentru beneficii optime, va trebui să căutați cacao neprocesată și de preferință neîndulcită. Totuși, nu vă faceți griji: cacao neprelucrată este delicioasă, mai ales când este adăugată la un smoothie (ca acest smoothie anti-stres).

Dacă nu doriți să evitați zaharurile, cel mai bine este să alegeți ciocolata neagră organică, care are o concentrație de cel puțin 80% cacao. (Și cu ciocolata, găsiți opțiuni organice accesibile dacă nu doriți să finanțați sclavia copiilor în mod involuntar.)

2) Acai berry este un fruct cu conținut scăzut de zahăr care depășește potențialul antioxidant al aproape oricărui alt aliment(cu excepția la cacao neprelucrată).

S-a descoperit că scade inflamația și accelerează metabolismul corpului. Dacă nu ați încercat încă aceste fructe delicioase, veți avea parte de ceva special.

3) Verdețuri. Nu puteți greși dacă mâncați mai multe verdețuri. Acestea subt o parte neprețuită a oricărei diete sănătoase.

Studiile au demonstrat că vindecătoarele cruciferele oferă organismului o cantitate mare de nutrienți care fac minuni în cazul inflamației.

Kale este o alegere excelentă folosit crud în smoothie-uri și salate, sau la aburi, sau gătit în supe și alte feluri de mâncare. Și varza, varza chinezească, collard și varza de Bruxelles sunt uimitor de hrănitoare.

Dacă dorești să fii un pic mai aventuros cu bucătăria verde, ia în considerare acest lucru: Studiile au arătat că spirulina și clorella reduc inflamațiile, protejează împotriva stresului oxidativ și chiar scad colesterolul.

4) Maca este o rădăcină din America de Sud care a fost folosită de mii de ani ca elixir al vitalității.

Acest aliment, adesea consumat în formă de pulbere, este unul dintre cei mai puternici și inteligenți regulatori de hormoni din lume. Și, de asemenea, s-a demonstrat că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

5) Turmericul este un antiinflamator superstar, după cum demonstrează mii de studii.

Curcumina este o componentă activă a turmericului care are profunde proprietăți antiinflamatorii (și mulți dintre ceilalți compuși din turmeric oferă beneficii pentru sănătate).

Cercetările au demonstrat că este benefică curcumina pentru prevenirea și tratarea artritei (precum și suferința și durerile generale), diabetul, colesterolul ridicat, depresia, bolile de inimă și cancerul, pentru a le numi pe câteva.

De fapt, așa cum au raportat meta-analizele, curcumina și celelalte componente benefice din turmeric prezintă un potențial terapeutic pentru peste 600 de boli și afecțiuni diferite.

Dar există o problemă: curcumina și alți compuși din turmeric pot fi greu de absorbit pentru organism. Unele persoane adaugă piper negru și iau amestecul cu grăsime (de exemplu, unt topit sau lapte de nucă de cocos sunt utilizate în mod tradițional cu turmericul în India).

În timp ce aceste practici vor ajuta la creșterea absorbției, cercetările au demonstrat că livrarea lipposomială este foarte probabil cea mai puternică modalitate de a maximiza beneficiile turmericului. În mod esențial, acest proces încapsulează compușii turmericului solubili în apă cu fosfo-lipide și îi protejează de descompunerea acestora.

Un studiu publicat în revista evaluată de colegi jurnaliști, Nutriția Moleculară & Cercetarea Alimentară a descoperit că livrarea lipposomială a crescut absorbția de până la 185 de ori.

6) Ghimbirul este un alt condiment antiinflamator natural remarcabil.

Cercetătorii au arătat că 6-gingerol (unul dintre componentele active din ghimbir) prezintă proprietăți analgezice și antiinflamatorii puternice. În plus, poate oferi alinare celor care suferă de artrită reumatoidă și osteoartrită, precum și migrene.

La fel ca turmericul, ghimbirul s-a dovedit a fi util pentru prevenirea și tratarea unei serii impresionante de afecțiuni și oferă protecție generală împotriva bolilor, datorită capacității sale puternic antioxidante.

7) Acizii grași esențiali Omega-3 nu numai că vindecă inflamațiile, dar ajută la menținerea funcției cerebrale adecvate, reglează starea de spirit, susține sănătatea cardiovasculară, echilibrează producția de hormoni și păstrează integritatea celulelor din întregul corp.

Atunci când raportul dintre omega-6 și omega-3 este prea mare, rezultatul este o inflamație cronică crescută. Multe defecte ale dietei americane – cum ar fi mâncarea fast food, chipsurile, majoritatea produselor coapte, alimentele procesate, carnea de pui și carnea roșie – sunt bogate în omega-6 care e foarte inflamator.

Pentru a te asigura că raportul dintre omega-6 și omega-3 nu este prea mare:

  • Evită alimentele nesănătoase de mai sus
  • Mănâncă multe nuci și semințe (în special semințe de in măcinate și semințe de chia)
  • Mănâncă des verdețuri
  • Adaugă fie pește sălbatic (dacă alegi să consumați pește), fie un supliment omega-3 care oferă acizii grași cu lanț lung EPA și / sau DHA, la dieta ta

Suplimentarea cu ulei de pește este, de asemenea, o opțiune populară pentru optimizarea aportului de omega-3. Însă uleiul de algă apare ca o sursă potențial mai sigură și mai durabilă datorită toxicității potențiale a peștilor și a ne-sustenabilității industriei pescuitului.

Deși cele șapte alimente menționate mai sus sunt excelente pentru reducerea inflamației, acestea nu sunt singurele alimente cu puteri antiinflamatorii. Alte opțiuni sănătoase includ ceai și cafea, fasole și leguminoase, nuci și semințe, ceapă și usturoi, avocado, broccoli și alte legume crucifere și toate fructele de pădure.

Cum Să Preiei Controlul Inflamației Din Corpul Tău

Dacă toate aceste informații par copleșitoare, nu îți face griji. Fă lucrurile pas cu pas și consideră-l un proces. Concentrează-te să elimini alimentele inflamatorii, mâncarea fast food bogată în omega-6 și zaharurile procesate mai întâi — și să le înlocuiești cu alimente integrale.

Și apoi, adaugă alimente antiinflamatoare – inclusiv cacao neprocesată, acai berry, verdețuri, maca, turmeric, ghimbir, omega-3 și alte alimente care combat inflamația – treptat la dieta ta. În timp ce faci aceasta, acordă atenție la ceea ce funcționează cel mai bine pentru corpul tău.

Iată ce este de luat în considerare: inflamația cronică prezintă riscuri masive pentru sănătatea ta și mulți oameni din lumea modernă suferă de ea, dar nu trebuie să te relaxezi și să aștepți să apară efectele negative.

Ai ocazia să acționezi pentru sănătatea ta. Alegând alimente sănătoase, bând multă apă, făcând exerciții fizice și mișcându-te pe tot parcursul zilei, găsind modalități de relaxare și dormind destul de mult te poate ajuta.

Cu modificări simple, dovedite ale stilului de viață, poți combate inflamația cronică și să îți maximizezi șansele pentru o viață lungă și sănătoasă.

Notă importantă despre plumbul din turmeric:

Anchetatorii consideră că în unele țări, turmericul poate fi contaminat în mod intenționat cu plumb pentru a-i spori greutatea, culoarea sau ambele. Turmericul contaminat cu plumb a fost găsit în mod repetat în India și Bangladesh, și poate fi și o preocupare și în Statele Unite.

FDA nu a stabilit niveluri maxime admise de plumb în condimente. Drept urmare, agenția nu reglementează nivelurile de plumb din turmeric. Dacă dorești să te protejezi pe tine și familia ta de o posibilă contaminare cu plumb, cea mai bună opțiune este să cumperi rădăcină de cucurma proaspătă sau să cumperi produse de turmeric și cucurmină organice. De asemenea, poți contacta producătorii pentru a întreba dacă testează produsele pentru conținut de plumb și alte metale.

Am întrebat PuraTHRIVE despre produsele lor și conținutul de plumb, iar ei ne-au spus că lucrează cu ICPMS (cel mai înalt standard pentru testarea metalelor grele) pe fiecare lot de Curcumin Gold. Aceștia testează intern și, de asemenea, angajează o terță parte pentru o verificare independentă. Rezultatele testelor arată că nu există plumb în produsele lor. Aceștia raportează că sunt, de asemenea, pe deplin în conformitate cu propunerea 65 a Californiei. Consultați mai multe despre Curcumin Gold aici.

Vreau să aud despre experientele tale! Care sunt alimentele sau practicile antiinflamatoare preferate? Postează comentarii și distribuie, mai jos!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments